Семейство

Да си направим красива диадема

Лесно и бързо

09.08.2013г. / 16 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: marthastewart.com

Снимка: marthastewart.com

Още преди да се роди бебето, ние събираме дрешки, играчки и аксесоари, а някои се опитваме и сами да направим. Учим се да плетем, за да има бебето терлички или красиво елече, учим се да бродираме и т.н. Така през годините ние не спираме да се вдъхновяваме от нашите деца и винаги искаме те да носят нещо, което сме направили за тях с много любов.

Ако имате момиченце или отивате на детски празник ще ви покажем как да направите весела и красива диадема. Бързо и лесно с малко средства, малката госпожица ще се радва да носи нещо толкова красиво.

Ще ви трябват метална или пластмасова диадема, парче плат (може да използвате парчета с различни десени) и текстилно лепило.

Отрежете лента, която да е около 50 см дълга и около 2-2,5 см широка. Първоначално леко капнете лепило само от едната половина на диадемата, за да ви бъде по-лесно да я държите. Лепило трябва да нанесете, както от вътрешната, така и от външната страна. Поставете лентата плат в средата на диадемата, така че да можете да навивате до единият й край.

Другата част на лентата плат трябва да остане свободна, за да навиете след това и към другия край. Докато навивате, леко пристягайте. След като и от двете страни сте завършили, оставете диадемата да изсъхне. 

За направата на цветето са нужни около 10 (може и повече) лентички от плат с дължина около 6 см и ширина около 1-1,5 см. както и една по-тънка, с която да ги завържете за диадемата. Поставете ги така, както е показано на  снимката. С помощта на лентичката от плат ги завържете стегнато и вашата диадема е готова. Може да поставите камъчета или пайети, за да бъде още по-красива.

Снимка: marthastewartweddings.co

Коментирай