Семейство

Домашен любимец за здраво сърце

Кучето е чудесен приятел и спътник в живота, който помага да намалим напрежението и депресията

08.08.2013г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Имате ли за домашен любимец куче или коте? Ако не, сега е моментът да си вземете четириног приятел. Според изследване, публикувано в American Heart Association, ако в дома си отглеждаме домашен любимец и по-специално куче, можем да намалим риска от сърдечни заболявания.

Свързани статии

Проучванията сочат, че хората, които отглеждат кучета имат по-ниско кръвно налягане, винаги са позитивно настроени, поддържат нормални нива на холестерола и се справят по-добре в стресови ситуации. Освен това притежателите на кучета са по-малко застрашени от наднорменото тегло. 

Игрите и заниманията с кучето не само, че ни карат да се чувстваме щастливи, но и са чудесен начин за поддържане на добра форма. Сутрешните кросове с нашите малки или по-големи приятели се отразяват добре на тялото, а оттам и на тонуса ни. Ако вашата физическа активност е спаднала до минимум, трябва да си вземете куче.

Знаем, че високото кръвно и наднорменото тегло в комбинация с лош холестерол са предпоставка за сърдечносъдови заболявания. А кучето е чудесен приятел и спътник в живота, който помага да намалим напрежението и депресията и да повишим своята физическа активност.

Коментирай