Семейство

Излишните неща у дома – украса за Хелоуин

Да изчистим и да се забавляваме

18.10.2013г. / 15 50ч.
Вергиния Генова
Излишните неща у дома – украса за Хелоуин

Майките сигурно са забелязали, че истерията по Хелоуин си я създават главно те. Кога, ако не тогава да си се почувстваме в кожата на истински вещици. Естествено замаскирваме всичко, че е в името на забавлението на децата. И правим хелоуинско парти или отиваме на хелоуинско парти. И се въодушевяваме да направим костюми, сладки, украса. И тикви, и тикви... как да забравя тиквите – те са ключови?

Като пораснат децата обаче, не искат да ходят с мама на парти, най-много да поискат някоя маска или костюм на скелет, за да отидат така облечени на училище и да впечатлят съучениците си.

Свързани статии

И тогава започва да ни човърка от вътре, ако разбира се сме от този тип майки. И ако въобще във вихрушката на ежедневието се сетим, че е Хелоуин. Защото, ако не преглеждате социални мрежи и сайтове, може да разберете чак когато видите маскирани по улиците, но аз и тогава не бих се сетила – това си е част от ежедневието у нас.

Но все пак ето една полезна идея. Може по този случай хубаво да изчистите и да съберете големи торби с боклук. Да съберете листата от двора в чували, ако нямате двор – от градинката пред блока – знаете ли колко счупвания на крайници може да предотвратите и направо да си заслужите място в рая с това добро дело! Напълвате няколко черни торби с боклук. Украсявате ги, в зависимост от представите ви за зловещо – може да са чудовища, може да са напръскани с червена боя – кръв, може да са оранжеви чували – украсени като тикви, има едни много хубави лилави чували за боклук – може да направите лилави духчета.

Та предложението ми тази година е да си украсите хелоуински дома. И да промените правилата на играта – вечерта като се приберат децата да ги питате – „Работа или лакомство?“ Разбира се, по-добрият вариант е да участват в чистенето и пълненето на торбите – чудовища, духове и тикви.

Хем ще почистите, хем ще свършите някое добро дело, хем ще покажете на децата, че изхвърлянето на боклук може да е забавно, хем ще се забавлявате заедно.

Коментирай
Свободно време