Семейство

Какво никога да не казвате на свекърва си?

Някои теми и реплики са табу

29.01.2014г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

За никого не е тайна, че и снахата, и свекървата са в постоянна надпревара – за вниманието на мъжа между тях, за възпитанието на децата, за домакинството. Непрестанното усещане, че са застрашени често ги кара да се държат зле една към друга.

Поздравяваме тези свекърви и снахи, които са съумели да изградят приятелски взаимоотношения и нямат никакви проблеми помежду си. А за онези снахи, за които пререканията със свекървите им са ежедневие, имаме няколко съвета.

И така, мили снахи, ето какво не е хубаво да казвате на свекърва си, ако искате да стопите ледовете!

„Добре дошла си по всяко време!“

По-добре не казвайте нещо, ако не сте искрени. Така давате погрешни сигнали, които може да бъдат изтълкувани неправилно. Ако и без това вече имате известни пререкания, не се набутвайте между шамарите, за да натрупате още повече негативи. Преди да я поканите, говорете със съпруга си кога би било най-удобно за семейни сбирки.

„Не съм искала мнението ти!“

Доста грубо... Случва се да си изпуснете нервите, ако свекърва ви прекалява със съветите и напътствията, но избягвайте остри реплики като тази. Вместо това опитайте по заобиколен начин да й благодарите и да й обясните, че смятате да постъпите по друг начин.

„Никога не бих гласувала за тях!“

По отношение разговорите със свекървата има теми табу, които е добре да не обсъждате, камо ли да спорите! Това са политика, религия и възпитание. Вероятно си имате мнение по разни въпроси от тези области, но ако то е диаметрално противоположно на нейното, не го натрапвайте. Никой няма да излезе победител от тази битка!

„Защо не си научила сина си да…“

Това е много тежък удар под кръста. За една майка е много обидно да чуе, че снаха й смята възпитателните й методи за безуспешни и неправилни. Ако имате проблеми с мъжа си, не ги пренасяйте върху трети страни. Фокусирайте се върху справянето с тях, не върху причините.

Свързани статии

„Твърде заети сме, за да дойдем да те видим!“

Много неприятна реплика, не само за свекървите. Понякога така постъпваме и със собствените си родители. А те имат много по-голяма нужда да ни виждат, именно защото са родители. Ако ще ви е по-лесно, направете план за посещения. Определете дни, в които да отделяте време да заведете децата при баба им.

„Не си мисли, че ще виждаш децата непрекъснато!“

Надяваме се никога да не ви се налага да изричате такива тежки думи! Ако нямате наистина основателен повод да го кажете, не лишавайте свекърва си от законното й право да прекарва време с внуците си. Просто не е редно, каквито и да са отношенията ви.

„По-добре говори със сина ти!“

Допускането на намесата на свекървата в отношенията ви или прехвърлянето на топката към сина й (мъжа ви) само може да влоши брачните ви отношения след време. Поначало намесата на родителите е нож с две остриета, затова доколкото зависи от вас, опитвайте се да изгладите неразбирателствата сами.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Лина ( преди 10 години )
А какво не трябва да казва никога свекървата на снахата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар