Семейство

Думите, които успешните и уверени хора винаги използват

Колко важно е самочувствието и доверието в себе си?

12.02.2015г. / 16 34ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Ако искате да развиете самочувствието си, а не ви се получава успешно от само себе си, вероятно трябва да почерпите опит от хората с високо самочувствие.

Самоуверените хора винаги използват думи, които им помагат да вярват повече в себе си. Удивително е как понякога думите могат да помогнат за психическата нагласа повече, отколкото действията.

Мога

Тази дума определено е сред най-силните. Тя трябва да се включи задължително в речника, за да се почувствате по-уверени. Просто премахнете всички уклончиви думи от речника си – „може би“, „опитвам“, „вероятно“, „може“.

Ще

Увереният човек винаги гледа в бъдещето. Трябва ежедневно да се убеждавате, че нещата, които искате да ви се случат, ще се случат. Дори да не успеете, думичката „ще“ дава много по-голямо самочувствие, отколкото предполагате.

Цел

Успешните и самоуверени хора винаги знаят своята цел. Да определиш целите си и да ги преследваш е нещо много важно, ако искаш да си успешен. Пък и поставянето на цели помага за по-лесното им преследване и постигане.

Да знаеш какво искаш и да фокусираш цялото си внимание и енергия в него помага да осъществиш всичките си мечти.

Успех

Думата „успех“ е често употребявана от много хора, но без да се влага необходимият смисъл. Повечето хора мислят, че успехът и късметът са почти синоними. Това не е така. Човек трябва да работи доста сериозно, за да постигне същинския успех. Забравете срамежливостта и дерзайте.

Знам

Повечето уверени хора са наясно със знанията си и могат да ги използват. Ако сте въздух под налягане, истината много бързо ще лъсне в кризисен момент. Използвайте повече фрази като „Знам, че мога“ или „Сигурен съм, че знам“.

Свързани статии

Определено

Определяйте крайни срокове за изпълняването на целите си. Гледайте те да са реалистични. Избягвайте поставянето на цели, които навлизат в сферата на мечтите. Така ще се разочаровате от себе си и ще се обезверите.

Ако ви е трудно, направете си график. Поглеждайте го всеки ден и съсредоточавайте вниманието си в изпълнението на целите си.

Искам

Самоуверените хора не се страхуват или срамуват да искат. Те знаят как да изразят нуждите и желанията си. Ако добиете достатъчно самочувствие, ще видите как ще започнете да поемате повече рискове. Някои от тях ще са губещи, но други ще са печеливши.

Успешните хора демонстрират доверие в себе си както в професионалния, така и в личния живот. Те не се страхуват да заявят чувствата и желанията си и винаги използват правилните думи! Ако и вие се научите да го правите, посланието ви към околните и вселената ще бъде правилно разбрано.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
От редакцията ( преди 9 години )
4 rate up comment 0 rate down comment
137 ( преди 9 години )
Определено искам да знам, че ще мога с цел да постигна успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време