Семейство

Как да премахнем боята за коса от различни повърхности?

Кожата, дрехите, бельото и банята вече няма да страдат от проблем с петната от боя!

29.10.2015г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Боята за коса, особено тъмната и червената, оставят петна навсякъде – по кожата, по дрехите, по бельото.

Най-ужасното е, че тези петна се махат доста трудно. Не и ако знаете с какво да ги отстраните! Вижте с какво да премахнете петната от боя от всички повърхности, включително кожата!

Премахване на петна от боя за коса върху кожата

Паста за зъби

Просто е – само нанесете малко паста за зъби върху засегнатия участък от кожата, разтрийте енергично със стара четка за зъби. След това изплакнете с хладка вода и сте готови.

Сода бикарбонат

Содата за хляб е помощник номер едно в много отношения. Тя се притичва на помощ и при петна от боя по кожата. Направете добрата стара паста от 2 лъжички сода и 1 лъжичка вода. Втрийте с кръгообразни движения върху замърсената кожа и изплакнете.

Лакочистител

Лакочистителят или по-точно ацетонът в него е мощно средство за отстраняване на пигменти от кожата. Напоете памучен тампон с лакочистител и изтрийте замърсения участък.

Премахване на боя за коса от текстилни материи

Кислородна белина

Базираните на кислород видове белина за разлика от хлорните щадят тъканите, запазват оригиналните им цветове като същевременно премахват боята за коса, попаднала по тъканите.

Използвайте ½ чаша кислородна белина, разредена в 2 чаши вода за накисване на замърсения участък. След това изплакнете по стандартния начин и изперете тъканта.

Сода за хляб и оцет

Прекрасна комбинация от натурални съставки, която ще премахне петната от боя от дрехите и бельото ви без да увреди тъканите.

Смесете равни количества оцет и сода. Втрийте пастата, която ще се получи в засегнатия участък. Изплакнете с топла вода след това.

Премахване на петна от боя върху мивки и емайлирани повърхности

Обикновено се боядисваме в банята. Там на воля цапаме мивката, ваната, плочките и всички емайлирани повърхности наоколо.

За да премахнете боята от мивката, използвайте каквато и да е алкохолна субстанция. Работа вършат и лакочистителят, спиртът, водородният пероксид. Уверете се, че след почистването сте изплакнали добре.

Коментирай
Свободно време