Семейство

Кристали за успех, баланс и спокойни бебета

Носете зелен авантюрин, когато сменяте работното място

22.02.2016г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ахат, аметист, цитрин... Всички сме чували за тях, обичаме да ги носим под формата на бижута, но едва ли предполагаме, че те са нещо повече от просто красиви камъни. В следващите редове ще прочетете в какви ситуации на силата на кои камъни може да се доверите.

За тези от вас, които имат бебе в дома си

Когато искате да създадете една спокойна и приятна атмосфера за вашето бебе, трябва не само да изберете правилните цветове за неговата стая. Добре е в нея да поставите и парче селенит. Това е камък с висока вибрация, който може да насочва голям поток от светлина. Бебетата реагират на енергията на селенита, защото са чисти и притежават същата висока вибрация на енергия.

Когато поемате рискове

Всеки рано или късно предприема някаква промяна в живота си. Всяка промяна носи малко или много рискове със себе си. За всички рискови моменти имайте до себе си дантела ахат. Това е един невероятно красив камък. Носете го под формата на аксесоар, забавлявайте се и търсете приключението.

Искате промяна в работата, а може би вече сте я получили и кариерата ви поема по нови стъпки. Имате нужда от зелен авантюрин. Той ще насърчи творчеството във вас, ще ви помогне да се фокусирате и да избистрите ума си. Зеленият авантюрин носи потенциални алтернативи във всички ситуации, като ви помага да вървите по точния път.

Когато работата не върви

Всеки има моменти, в които рутината го грабва и сякаш идеите са се изчерпали. Вземете малко парче аметист и легнете удобно. Поставете го в зоната на третото око (намира се между веждите). Камъкът ще ви помогне да постигнете до високата самооценка за това, което сте постигнали на този етап в работата си.

Затворете очи и вдишвайте и издишвайте дълбоко. Изчистете ума си и след това мислено попитайте „Коя е следващата стъпка, която трябва да предприема в работата си?“. Слушайте вътрешния си глас. Първите пъти няма да ви бъде лесно, но всеки път, щом усетите нужда, правете тази медитация с камъка.

Ако имате здравословни проблеми

Чувствате се зле, но не знаете къде е проблемът или имате някакви предположения, но не намирате начин да си помогнете. Трябва ви лечебната сила на камъка шунгит. Той има способността да открива дисбаланса и да го неутрализира. Проучванията показват, че има и детоксикиращ ефект върху тялото.

Когато сте напрегнати

Има много камъни, които могат да елиминират безпокойствието, но един от тях е черният турмалин. Лесно се намира, евтин е и може да го носите под формата на бижу.

Свързани статии

Ако постоянно се усещате без енергия

Най-добрият камък за положителна енергия е цитринът. Красив жълт камък с цветовете на слънцето, който има силна вибрация. Носете го под формата на бижу и в онези моменти, в които се чувствате пълни с енергия.

Когато се местите на ново място или често пътувате

За тези от вас, които често пътуват или са сменили местоживеенето си, се препоръчва тигрово око. Това е камък, който ще ви помогне да не се чувствате объркани. Тигровото око работи с коренната чакра и ще ви помогне да се усетите здраво стъпили на земята.

Снимка: Reuters 

Коментирай