Семейство

Атакувайте комарите с техните омразни неща!

Какво мразят комарите?

03.06.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта и лятото са сезоните, в които комарите са в апогея си. Нападат, хапят, разнасят своите инфекции и най-вече досаждат невъобразимо на всичко и всички!

Как да се отървете от тях по най-ефективния начин? Има трикове, които помагат в борбата срещу комарите, защото досадниците просто ги ненавиждат!

Пикаридин

Пикаридинът е синтетично съединение, използвано в репелентите против комари. То е едно от най-ефикасните срещу хапещите гадинки. По състав е близко до черния пипер. Заредете се с препарати, съдържащи пикаридин през лятото!

Мощен вентилатор

Другото, което комарите искрено мразят е силният вятър. Ако сте решили да си правите градинско парти в летните вечери, постарайте се предварително да си осигурите мощен вентилатор. Той разсейва комарите и ви помага да се насладите на топлата вечер на спокойствие.

Плътни дрехи

Един полезен начин да се отървете от комарите е да се облечете подобаващо. Те мразят плътните дрехи, защото те затрудняват пробиването на кожата. Ето защо няма да имате проблеми, ако сте плътно облечени.

Комарите мразят въздържателите

Според изследванията, комарите нападат най-често пиещите алкохол. Въздържателите не са им по вкуса, защото не излъчват специфичната миризма, отделяща се от кожата на консумиращите алкохол.

Цитрусови аромати

Цитрусовите аромати са противни за комарите. Те бягат далече от тях. Така че, когато сте в градината или на открито привечер, винаги разполагайте наоколо резенчета цитруси или цитрусови етерични масла. Те ще прогонят неприятните комари.

Дим

Димът от огън или камина пречи на комарите. Те се стараят да го избягват, така че напалете си огън, ако сте на градинско парти – хем няма комари, хем има добро настроение!

Свързани статии

Етерично масло от лимон и евкалипт

Лимоновото масло дразни комарите. Същото се отнася и за евкалиптовото масло. Комбинацията между двете е перфектна. Дори можете да мажете кожата си с тези масла съвсем спокойно. Ще се радвате на репелентния им ефект.

Оцет

Високата киселинност на оцета кара комарите да бягат от него. Ако миризмата на оцета не ви пречи, можете да се пръскате или мажете с него. Ако ви щипе и дразни обонянието ви, докато е по кожата ви, просто напръскайте наоколо с оцет. Това ще държи комарите далеч от вас за известно време.

Снимки: iStock

Коментирай