Семейство

Как да си направите мартеница Пижо и Пенда? (видео)

Лесна и креативна идея

19.02.2019г. / 13 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Наближава 1-и март. По традиция ще разменим с близки и познати красиви мартеници за повече здраве и позитивна нагласа, с която да посрещнем пролетта.

Най-често мартениците се изработват от вълнена или памучна прежда.

Обичаят е характерен не само за България, но и за Румъния, Молдова. Цветовете в тези малки украшение носят определен смисъл. Червеният символизира кръвта, а белият – чистотата и щастието. Настроението и нагласата, с която си разменяме мартеници също са от голямо значение. Мартеницата трябва да носи любов, мир, да е поднесена с добри чувства.

Въпреки че има голямо разнообразие от модели мартеници, ние споделяме с вас една лесна идея за това как сами да направите мартеници за семейството. Не забравяйте докато творите да наричате само хубави неща, за да бъдат всички край вас щастливи и здрави.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAzJenata%2Fvideos%2F1654509507900518%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

 

Коментирай