Семейство

3 въпроса, които задължително да зададете на интервю за работа

Не се страхувайте да питате

03.04.2017г. / 12 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се явявате на интервю за работа е нормално да сте притеснени. Дали ще се справите добре, дали ще отговорите на изискванията, които работодателят е поставил са все въпроси, които ви терзаят.

Ако сте харесали работното място, за което кандидатствате и виждате лице в лице потенциалния си работодател, не трябва да се смущавате да му зададете някои въпроси. Те не само ще ви дадат яснота дали работата ще ви пасне, но и ще направите добро впечатление с интереса, който проявявате.

Интервюто за работа е двупосочна улица, по която вие и евентуалният ви работодател ще срещнете пътищата си. Така че, възползвайте се от това и комуникирайте без притеснения.

Ето кои въпроси е добре да зададете по време на интервю за работа:

„Разкажете ми за културата на компанията!“

Да разберете каква е културата в компанията, в която евентуално ще работите, ще ви помогне да се ориентирате дали ролята ви пасва или не. Всяка фирма, компания и холдинг си имат своя собствена корпоративна култура, така че няма нищо лошо да питате.

Запознаването с това какво се цени във фирмата, какви навици имат колегите там, как е прието да подхождате и как протичат колегиалните отношения, е важно. Всяка компания има ценности, на които държи и посока, в която се движи, така че запознаването с тази фирмена култура ще ви помогне от една страна, а от друга, ще направите добро впечатление с този въпрос.

Свързани статии

„Как преминава един типичен ден в компанията?“

Запознавайки се с това как преминава един типичен ден в компанията ще си помогнете в това да усетите истинския дух на фирмата и колектива. Вашите отговорности през работния ден са основната част от процеса, затова е важно да сте наясно с тях от началото.

„Какви са следващите стъпки след интервюто?“

Това показва истинската ви заинтересованост от позицията, за която кандидатствате. С този въпрос демонстрирате интереса си към работата и готовността си да преминете на следващ етап.

Задаването на въпроси от ваша страна на интервю за работа е задължително, защото това ви прави по-привлекателна кандидатура от останалите, които просто са се представили и са изслушали онова, което интервюиращият има да им каже.

Снимки: iStock

Коментирай