Семейство

„Ледникова епоха“ завладява София

22 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина

07.12.2017г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
„Ледникова епоха“ завладява София

Мамути, саблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още други са част от „Ледникова епоха“ – вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията е разположена в Софарма Бизнес Тауърс, в София и отвори врати за посетители днес, 7-ми декември.

В „Ледникова епоха“ посетителите ще имат възможност да разгледат 22 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Всяко животно, част от експозицията се движи и издава звуци. Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

Освен представители от „Ледникова епоха“, посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. Тази изложба предлага уникална и вълнуваща разходка през ледниковата епоха за семейства и посетители от всички възрасти.

Експозицията гостува за първи път в България в Морската градина в гр. Бургас и бе посетена от над 10 000 души. Гостувала е и в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, и над 6 млн. души са видели на живо макетите от „Ледникова епоха“.

В рамките на изложбата ще има също 3D кино за деца, както и детски кът, в който малчуганите ще могат да оцветяват животните от праисторическата епоха.

Билетите за експозицията ще са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени на място в Софарма Бизнес Тауърс (ж. к. Изток, ул. „Лъчезар Станчев“ №5, до КАТ) и мрежата на Eventim.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10 до 20.30 ч.

Коментирай