Семейство

Най-добрият съвет за родителството от майка ми

Опитът и мъдростта на поколенията

12.05.2018г. / 07 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашите родители са наши наставници през целия ни живот. Когато пораснем и имаме свое семейство се осланяме отново на тях, искаме техните съвети и безценен опит

Няколко жени споделят пред Huffington Post най-добрите съвети, които техните майки са им дали по повод родителството.

„Най-добрият съвет, който получих от майка ми беше, че не можеш да разглезиш бебе. Има толкова много истина в този съвет! Някои майки предпочитат да се правят, че не чуват плачещите си бебета, за да не ги разглезят. А това е толкова вредно за бебето. То трябва да усеща майчината обич. Само така пораства здрав и любящ човек.

Връзката майка-дъщеря – по-силна от всякога! Как?

Не се страхувайте да давате любов, да прегръщате, да галите по главичката, да раздавате топлина“ – Сара Макгрегър.

„Бъди готова да признаваш грешките си пред децата и да им се извиняваш“ – Джен Хол.

Свързани статии

„Шкафът няма да си спомня кога точно си го почистила и кога си избърсала праха от него. Прането няма да има нищо против да поседи няколко дни в коша. Но децата ти ще си спомнят много добре времето, прекарано с мама. Съпругът ти ще оцени 10-те минути, прекарани насаме. Това е важното в живота.“ - Валерия Нийм.

Разговори, които всяка майка трябва да проведе с дъщеря си

„Понякога да си родител и възпитател на децата си е много трудно, но най-лесното е просто да отидеш в банята. Водата помага да отмиеш стреса и да се освободиш от напрежението. Понякога това е най-доброто решение.“ – Елизабет Флин.

„Никога не казвай моето дете няма да направи това. Повярвай ми, детето ти ще те изненадва всеки ден през целия ти живот.“ – Катрин Рейди.

„Най-важното е да научиш децата си да се справят сами. Показвай им, но след това ги оставяй да грешат и да се опитват отново. Самостоятелност се учи на практика, не с думи.“ – Мелиса Джиленуотър.

Коментирай