Семейство

Възможно ли е да се случи хранителна революция

И как да възпитаме в децата любов към плодовете и зеленчуците

16.05.2018г. / 11 30ч.
Мария Дуковска
Възможно ли е да се случи хранителна революция

Популярният британски готвач Джейми Оливър започна борбата си с вредните храни и затлъстяването при децата през 2005 година. Начинът, по който се храним се отразява не само на външния ни вид, но и на здравето ни. Възможно ли е да се случи хранителна революция и как да възпитаме у децата си любов към полезната храна – в предаването „Околосветско“ по Bulgaria ON AIR гостуват диетологът Райна Стоянова и Наталия Александрова.

По данни на Световната здравна организация България е на пето място по затлъстяване през 2016 година. Затова и глобалната инициатива на известния готвач Джейми Оливър стига и в България – 25 града в страната и над 300 доброволци, които ще покажат на над 3000 деца как могат да се хранят вкусно и здравословно.

Идеята е децата да готвят здравословно с родителите си, за да видят сами колко е лесно и приятно“, сподели в предаването Райна Стоянова.

Кой трябва да възпита правилен начин на хранене у децата и как можем да внедрим полезните храни в училищата?

„Изготвили сме конкретни предложения, които да внесем в институциите. Надяваме се да се осъществи диалог.“, заяви Наталия Александрова.

Как реагират децата на хранителната революция и склонни ли са да заместят захарта и тестото с плодове и зеленчуци, вижте повече във видеото.

Коментирай