Семейство

Истини, които определят колко ще продължи връзката ви

Според психолози има някои тестове за връзката

17.11.2020г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според психолози, въпреки че всеки има различни вярвания за любовните взаимоотношения, биха могли да се откроят два основни типа: Тип 1: съвършено единство; Тип 2: любов пътешествие.

В първия случай партньорите разглеждат себе си от гледна точка на перфектната половинка. Могат да повярват, че са създадени един за друг.

Във втория случай, партньорите не забелязват приликите или разликите си, а се съсредоточават върху събитията, които са преживели заедно. С други думи, по пътя, по който те вече са успели да вървят ръка за ръка.

Учените вярват, че двойките от 2-рия тип са много по-склонни да изграждат хармонични и дълготрайни взаимоотношения, защото са готови за трудности, като не се надяват партньорът им да бъде съвършен.

Компромисите, възможността да се радваме на успехите на любимия, са само част от малките тестове за всяка връзка. Кои са другите и дали вашата връзка би издържала на тях?

Трудните моменти

Често се сблъскваме със ситуации, които ни изнервят, демотивират. Независимо дали сте имали напрегнат ден, случил се инцидент, вие очаквате безусловната подкрепа на любимия човек. Сложните ситуации са тези, в които е важно взаимно да се допълваме с партньора. Те са тест за взаимоотношенията. 

9 признака, че се срещате с истински пазител

Изказване и зачитане на мнение

Можете ли да споделяте свободно мнението си във връзката, в която се намирате, без да се страхувате от последваща кавга, сърдене на половинката?

Всеки има свое мнение, предпочитания и възгледи. Те могат да бъдат подобни на партньора или коренно различни. Но е важно да разберете, че мислите и чувствата на партньора не са идентични с вашите.

Никога не вземайте решения за двама, не се преструвайте, че лесно можете да прочетете мислите на любимия човек. Питайте, слушайте – това е ключът към здравословна и хармонична връзка. От друга страна, трябва да зачитате взаимно мненията си, да ги изказвате свободно.

Нашите желания

Този елемент до голяма степен е свързан с предишния, в който си говорим открито и се изслушваме. Не очаквайте вашият партньор да се научи да чете мислите ви. Бъдете отворени и честни, споделяйки вашите емоции. Например, ако искате той/тя да ви прегръща повече, прегърнете го/я, споделете с любов, че имате нужда по-често да бъдете гушкани, че ви е приятно. Много е важно да умеете да си споделяте желанията.

4 зодии, които са лоялни в любовта

Личното пространство

Ако непрекъснато сте заедно, след време всички съвместни дейности ще се превърнат в рутина и на този фон с партньора ви ще си станете рутина. Не само насърчавайте хобита на другия, но и намирайте контактни точки в тях. Определете си някакви дни, в които в свободното време да правите нещо интересно и необичайно.

Учените стигат до извода, че новите приятни впечатления, които получавате с партньора, помагат за поддържането на връзката. От друга страна зачитайте взаимните си нужди от време само за вас, когато искате да почетете книга, да спите, да се срещате с приятелки.

Свързани статии

Отношение към приятелите

Приятелите са важна част от живота на всеки човек. Когато сте във връзка не бива да забравяте за тях. В една връзка е много важно и двамата партньори да бъдат толерантни, да показват уважение към приятелите на половинката, дори и да не ги харесват много-много. Подобно поведение е показател за зрялост и загриженост за любимия човек.

Здравословни конфликти

Те са част от всяка здравословна връзка. Няма как да не спорите понякога. Може да се случи и да не си говорите в рамките на 2-3 дни. Конфликтите са този тест за връзката, в който разкриваме себе си и трябва да търсим стратегии за тяхното разрешаване.

Снимка: Istock

По материали от adme.ru

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Vraskata se kespi na razbitane i yvajenei i razbira se mn humor bez tova nemoje i hubavi uroci nema losho ama tova sa nesta deto vsicki hora gi znayat treba i polko drazgi da se obichame povece razbira se
отговор Сигнализирай за неуместен коментар