Семейство

Голямото завръщане на Мотовете и „Забавното четене“

Поредицата на Радостина Николова с любимите герои Мотовете се завръща на книжния пазар с нова книга

11.12.2019г. / 13 11ч.
Аз жената
Голямото завръщане на Мотовете и „Забавното четене“

Шест години след появата на първата книга за мотовете – забавната и поучителна поредица за големи и малки атакува читателите с нови образи и заплетени истории. „Вълшебникът се смее последен“ е подзаглавието на новото издание.

Често се шегувам, че в главата ми е суматоха от различни герои. Докато дойде редът на мотовете, мина доста време, много други герои и книги се появиха. Децата питаха и настояваха и в крайна сметка лятото се случи тази книга“, разкри авторката на книгата Радостина Николова.

Тя обясни, че всяка от книгите разказва различна история и единствената разлика е, че героите стават все повече.

Стартираме за поредна година „Забавното четене“ с национален конкурс за детски разказ, което е прекрасен начин да се вдъхновят децата. Темата на конкурса е „Моите любими книжни герои в една история“, разкри главният редактор на Az-jenata.bg и двигател на кампанията „Забавното четене“ Мария Дуковска.

Децата, които могат да участват са от 2 до 7 клас, а творбите ще бъдат разделени в три възрастови групи – 2 и 3 клас, 4 и 5 клас, както и 6 и 7 клас. Срокът за участие в конкурса е 20 декември 2019 г., а творбите могат да се изпращат на имейл: zabavnoto.chetene@investor.bg.

„Децата много предлагат как да се развие действието в следващите части на „Мотовете“. Героите в новата книга вече са пораснали“, сподели още Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Дуковска разясни, че наградите в конкурса на „Забавното четене“ ще бъдат много тематични.

Четенето с разбиране е голям проблем и просто трябва да четем с децата си“, призова още тя.

Вижте видеото с целия разговор.

Коментирай