Семейство

#ShowUs Покажете ни повече жени като нас – жени с истинска красота

Женската красота не бива да бъде поставяна в рамки

07.03.2020г. / 13 54ч.
Михаела Лазарова
#ShowUs Покажете ни повече жени като нас – жени с истинска красота

Това е Беатрис от Бразилия. Виждате една жена, която излъчва позитивизъм, увереност, която не се срамува от вида си. Тя има витилиго, а нейното послание е, че всяка кожа е красива. Защо ви я показваме, ще разберете в следващите редове.

Кога бе последният път, в който видяхте себе си в огледалото? Дори когато сме сами със себе си, сякаш ни е страх да се погледнем, да се разгледаме. Склонни сме да търсим недостатъците си, а за истинските неща, които ни правят красиви – забравяме. Така никой не разбира, че имаме най-невероятните трапчинки, че танцуваме прекрасно, че сме добри разказвачи на истории, че приготвяме най-вкусните сладкиши, а на издължените ни изящни пръсти може да завиди всеки пианист.

Време е да обърнем другата страна на огледалото и да се преоткрием, такива, каквито сме.

Знаете ли, че според проучвания на Dove, 70% от жените не намират прилика между себе си и образите, представени в медиите и рекламите? Гледайки лъскавите корици, не осъзнаваме, че моделите също не са съвършени. Защо ни е да бъдем като някой друг, вместо да бъдем себе си? Време е разбирането ни за женската красота да се промени. Време е да започнем да мислим извън бялата рамка, наложена ни от рекламния и медиен пазар, а нерядко и от самите нас.

Време е за #ShowUs Покажете ни повече жени като нас – една глобална инициатива на Dove, която цели да промени повърхностната изградена представа за женската красота.

Днес ще ви разкажем една кратка, но вдъхновяваща история за българката Елена Захариева, която е достатъчно смела, за да излезе от бялата рамка.

Тя е на 37 и през 2019 година бе една от 10-те участнички в кампанията на Dove, чиято история беше разказана от поетесата Ралица Генчева и публикувана в „Книга за истинската красота“. Елена не е модел, но е достатъчно красива, за да замени много модели.

„Казвам се Елена. Шия роклите си сама.“

Научава се да създава красота още от малка, когато по магазините не се предлагат рокли в размери като за нея. Закръглените ѝ форми в една деликатна детска възраст не биват приети добре от връстниците ѝ. И въпреки подигравките и убеждението, че няма да успее в живота, защото е и дете на разведени родители, тя се научава на любов. Най-напред към себе си, а след това и към всички останали. И успява да се реализира.

Елена има невероятно чаровни лунички, излъчване, което събужда любов към света, към нея, а очите ѝ освен че се усмихват, менят цветовете си така, както на нито един модел в лъскавите реклами. Да намериш красотата в себе си и да убедиш другите в нея, не е лесно. Но Елена успява и в това.

„Научих се на красота малко по малко. С всяка чаровност, на която обръщах внимание, ставах все по-красива. Имах тайно оръжие, за което другите не знаеха, но усещаха присъствието му.“ (Из „Книга за истинската красота“, Ралица Генчева).

Елена с чаровната усмивка и пленяващия смях, има смели мечти, които сбъдва. Като нея няма да видите, защото и като вас няма друга. Защото нейната и вашата красота, са нейната и вашата сила. Използвайте я! Споделете я с Dove, споделете я със света, както го направиха жени от глобалния проект #ShowUs.

Може би няма жена, която да не иска да промени стереотипа за красота, която иска да вижда повече жени като нея в медиите и рекламите. Жени, които се чувстват отлично в тялото си, облечени в бански, подходящ за всеки силует, такива, които са на 70, но обичат модата, създават стил и са достойни да бъдат показани в рекламните пана, списанията и във всеки рекламен проект.

Нека го направим заедно на www.dovemybeauty.bg

Това е една социална инициатива, която цели да обедини усилията на всички български жени. Също така, всички дами, участвали в проекта ще допринесат и за нещо много по-важно! За всеки присъединил се към инициативата, Dove ще дари по 1 лев на Български фонд за жените за проекти, борещи се с наложените стереотипи за женска красота.

Благодарение на проекта #ShowUs, Dove заедно с Grilgaze и Getty Images създават най-голямата световна банка за снимки на истински жени. Истински жени като вас, като нас, като Грейс, която е писателка и иска да покаже, че всички тела са красиви за плажа.

Като Марина от Русия, която се занимава професионално с футбол и иска да покаже, че женствеността може да бъде силна.

#ShowUs Покажете ни повече жени като нас е за вас, истинските жени.

Бъдете горди от това, което сте. Бъдете смели да покажете истинското си Аз. Малкото момиче във вас, което се страхуваше да се покаже пред света, за да не бъде отхвърлено, сега се нуждае от вашата подкрепа. Какво бихте му казали за красотата днес? Какво бихте казали на всяко друго момиче, което ще стане зряла жена? Направете го, подкрепяйки кампанията на www.dovemybeauty.bg Бъдете промяната!

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/6Yk88GGxBgY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Коментирай