Семейство

Как да поддържате интереса на партньора към вас

Усъвършенствайте изкуството да се слушате взаимно

23.04.2020г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Да бъдеш във връзка, означава да инвестираш в нея време, търпение, да бъдеш открит, донякъде уязвим, да даваш. Връзката означава много работа върху себе си и взаимоотношенията. След като премине еуфорията, сякаш губим голяма част от интереса си един към друг. Как да поддържате интереса на любимия човек към вас?

Полагайте усилия да присъствате във връзката

Да бъдеш в едно помещение с половинката си, не е достатъчно, за да се каже, че присъстваш. Физическото присъствие не е всичко. Важно е как си взаимодействате. Дали сте фокусирани върху мобилните си устройства или си комуникирате, как показвате интерес един към друг.

6 неща във връзката, които помагат да предотвратите изневяра

Усъвършенствайте изкуството да се слушате взаимно

Ако не комуникирате ефективно, връзката ви няма да се развие като хармонична. Често ли се прекъсвате, преди другият да е завършил мисълта си? Спрете с този лош навик и започнете да слушате, вслушвайте се в думите на половинката си. Това е важно, за да може и вие да бъдете чути. Ефективната комуникация може дори да запали искрата помежду ви и да надградите взаимоотношенията си.

Неща в мъжкото поведение, които привличат жените като магнит

Обърнете специално внимание на вашия външен вид

В началото на връзката, обикновено полагаме усилия да изглеждаме добре за партньора си. Но с течение на времето е възможно да започнем да се грижим по-малко за себе си, да не показваме на любимия човек, че самите ние се намираме за привлекателни. Всичко това се пренася върху неговото виждане за нас. Ако постоянно натякваме колко не харесваме бедрата си, в някакъв момент той също ще спре да ги намира за секси. Ако повтаряме колко килограма сме качили, за него това ще стане още по-видимо. Всичко това ще се отрази на връзката в даден момент. Затова е важно да се грижим за своята добра външност.

Защо той казва едно, но действа по друг начин?

Споделяйте мечтите си

Има моменти, в които си оставаме спокойно с любимия човек и говорим за своите мечти, какво ни се иска да постигнем заедно. Това е още една възможност да поддържате неговия интерес към вас. Интересувайте се за какво мечтае, споделяйте и вашето виждане за бъдещето, нека разговорът ви бъде като двупосочна улица.

Свързани статии

Споделянето на мечтите също сближава партньорите, но е и начин да разберете дали имате общо бъдеще, дали присъствате в житейските планове на другия.

Малките неща означават много

Ако искате вашият партньор да бъде винаги заинтересуван от вас, не забравяйте за малките жестове. Не е задължително това да са скъпи подаръци. Малките неща са жестовете, с които караме другия да се усмихне, романтичните моменти на терасата, когато наблюдавате залеза заедно, любовните есемеси, да приготвиш закуска за двама и т.н. За жалост, не са малко двойките, при които тези неща липсват и това кара партньорите да се отдалечават един от друг.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )