Семейство

5 предимства на електронното обучение

Уверете се лично с дигиталното училище e-prosveta.bg

14.10.2020г. / 08 14ч.
Мария Дуковска
5 предимства на електронното обучение

Електронното образование е сред най-горещите теми напоследък. Вече правим почти всичко онлайн – пазаруваме, плащаме сметки, резервираме билети, а защо не и да учим дигитално? Онлайн обучението навлезе стремглаво в ежедневието ни още по време на пандемията от COVID и доказа, че в подобни екстремни ситуации, когато децата не могат физически да посещават училище, то е абсолютна необходимост – за ученици, учители и родители. Ако вие все още имате колебания как би се отразило ученето в дигитална среда на децата ви, до края на ноември А1 и „Просвета“ предоставят възможност за 15-дневен безплатен тестов достъп до портала е-prosveta.bg. Така заедно с децата ще можете лично да се уверите в предимствата на интерактивната платформа.

Дигиталното училище на „Просвета“ и А1

Новите абонати на е-просвета не заплащат нищо през тези 15 дни и могат да се откажат по всяко време. След изтичане на периода влизат в сила условията на абонамента, който сте избрали при регистрация – за месец, за една или две години.

Дали модерното образование ще измести традиционното? Едва ли има възрастен, който да не помни как преди години учителят беше основният двигател на обучението, а всички материали бяха на хартия. Дигиталните технологии са част от живота ни от години и е време те да заемат своето място за улесняване на образователните методи, те със сигурност могат да допълнят и разнообразят традиционното обучение в училище не само при необходимост от дистанционно учене.

Ето кои са петте топпредимства на онлайн образованието, в които ще се убедите с портала е-prosveta.bg.

1. Подходящо за всички

Платформата на „Просвета“ и А1 е мултимедийна и предлага интерактивно съдържание, съобразено с потребностите на всеки ученик от I до XII клас. Децата могат да избират между уроци, упражнения и мултимедия по различните предмети в зависимост от това по какви теми имат нужда от допълнителна подготовка. Качеството е съобразено със световните тенденции в съвременното образование в дигитална среда. Съдържанието е създадено според настоящата учебна програма, одобрена от МОН, така че няма разминаване в уроците на училище и при допълнителната подготовка у дома.

2. Допълнителни мултимедийни ресурси

Електронните учебници в е-prosveta.bg надграждат и допълват печатните издания. В онлайн среда децата могат да учат от над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки и помагала. Интересът им предизвикват също и 33 000 допълнителни интерактивни ресурса. С тяхна помощ подготовката на уроците по различните предмети, дори и най-„сухите“, може да се разнообрази с видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии. Хлапетата могат да учат, докато се забавляват с 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации.

3. Интерактивност

Сред основните предимства на е-просвета е и интерактивността – топизискване за съвременното образование, фокусирано върху необходимостта децата да бъдат проактивни в ученето. Електронните учебници в портала са наистина забавни и дават бърза обратна връзка – те могат да четат и пеят, да пускат филмчета и анимации. Освен това с тяхна помощ децата могат да проверят какво са научили. Като допълнение към всеки е-урок са добавени интерактивни тестове и задачи, с помощта на които учениците лесно могат да открият къде са допуснали грешка и къде са отговорили вярно. Така подготовката за класни и контролни в училище се улеснява значително, защото децата на практика още у дома могат да тестват знанията си и ако е нужно да наваксат пропуските.

4. Удобно и достъпно

Дигиталното училище на „Просвета“ е голямо удобство за съвременните деца, защото сами могат да определят времето, в което да седнат на компютъра и да отворят мултимедийния учебник. Няма нужда да се съобразяват с фиксиран час, както става когато ходят на онлайн курсове или допълнителни частни уроци. Независимо къде са – у дома, на гости при баба и дядо, или дори на път, те могат да влязат в портала и да подготвят новия урок по биология, да разгледат възстановката на интересна историческа битка или да изслушат аудио запис на английски. Достатъчно е само да разполагат с подходящо устройство, с което да се възползват от интерактивното учебно съдържание.

5. В помощ при дистанционно учене

Осигуряването на абонамент за мултимедийна образователна платформа, предоставен от А1 и „Просвета“, би било от огромна полза за децата, в случай че скоро отново се наложи да преминат към дистанционно обучение. В условията на продължаваща пандемия и риск от затваряне на училища, достъпът до такива учебни ресурси е допълнително предимство. В дистанционните форми на обучение често доста деца започват да учат по-трудно, демотивират се и губят интерес. Ако обаче на помощ имат допълнително и интересно учебно съдържание, което при това използват с помощта на компютър, нещата значително могат да се подобрят.

Коментирай
Свободно време