Семейство

Декорация на дома за късмет и богатство през 2021

Как да привлечете положителната енергия

07.01.2021г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на всяка нова година си пожелаваме повече здраве, късмет, пари, любов. Имаме си свои ритуали за привличане на положителната енергия или пък поставяме нещо определено в дома си, за което знаем че привлича благоденствието.

Кои символи на късмета да направите част от декорацията в дома си през 2021?

Интериор в сиво – един от цветовете за 2021

Растения

Растенията са неизменна част от интериора в дома ни. Те не само носят радост, пречистват въздуха, но и благоприятстват положителната енергия. Какви да добавите в дома си през 2021? Изберете бамбук на късмета, сансевиера, дърво на живота, орхидея. Те ще ви донесат растеж и късмет. Според фъншуй, хубаво е тези растения да бъдат разположени в южната и югоизточната част на дома.

Камъни за положителна енергия в дома според фъншуй

Фигурка на драконова костенурка

Според китайската митология драконът символизира смелост и късмет, докато костенурката е символ на дълголетието и защитата. Драконовата костенурка има глава на дракон и тяло на костенурка, обикновено седнала на легло от монети или/с монета в устата. Тази фигура носи късмет, смелост, сила, богатство, дълголетие. Смята се, че най-добре е да се постави в източната част на дома или в антрето.

Декорирайте някои камъни

В някои магазини, в които се продават различни камъни под формата на аксесоари или за декорация, може да намерите различни фигурки, красиви малки дръвчета, които да направите част от интериора на дома. Камъни, за които се смята, че укрепват семейните връзки, носят баланс и щастие в дома са аметист, розов кварц, обсидиан, авантюрин, цитрин и ахат. Дори да ги намерите в малък размер, винаги може да измислите оригинален начин как да ги поставите.

Цветове, които нямат място в спалнята ви

Вятърни камбанки

Може би дори имате в дома си от тях. Те освен че са красиви и може да ги намерите в различни варианти, носят късмет и богатство. Декорирайте ги в близост до прозорец, за да може да се раздвижват от течението на въздуха, когато отворите. Вятърните камбанки гонят негативната енергия.

Китайски монети

Обикновено три или повече монети, обвързани заедно с червена лента, са китайските фъншуй монети за привличане на потока на парите. Такива монети може да носите и в портфейла си. Красиви са и може да ги поставите на място в дома си, което чувствате свързано с парите по някакъв начин или където ви харесват, без банята.

Фигурка на смеещ се Буда

Красива декорация, която поставена в дома, привлича положителната енергия, късмета, успеха, здравето. Фигурката на усмихнатия Буда може да намерите в различни размери и от различни материали.

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )
Притчи, мъдрости, цитати