Семейство

6 въпроса за живота, които ще ви покажат в каква посока да се движите

За повече щастие

19.07.2021г. / 07 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Удовлетворени ли сте от живота, който имате? Има моменти, в които всеки си е задавал въпроса „Какво да правя с живота си, а сега накъде?“. Объркани се лутаме, без да знаем в каква посока да поемем. Нужно е да си отговорим честно на следващите въпроси и може би тогава ще намерим своята посока.

Кои са нещата в живота ми, към които изпитвам най-много страст?

Първото и най-важно нещо е да си отговорите на този въпрос за онези неща, които ви карат да се чувствате най-увлечени. От голямо значение е да знаете какво ви е приятно и интересно да правите. Така ще си отбележите това, което ви движи и ви кара да се чувствате щастливи.

10 токсични емоции, които пречат на щастието

Кои са най-големите ми постижения в живота до момента?

Помислете за миналите си преживявания и нещата в живота си, с които се гордеете най-много. Със сигурност има такива, може би вие ги виждате като незначителни. Ако например сте участвали в маратон и сте се представили добре, защо не започнете да тренирате за следващия?Ако сте били на събитие с рисуване и сте изумени колко добре сте нарисували нещо красиво, защо не започнете да рисувате за удоволствие?Продължете да правите нещата, които са били най-удовлетворяващи за вас.

Ако в живота ми нямаше абсолютно никакви граници, какво бих избрал/а да имам и да направя?

С кого бихте искали да споделите тези емоции? Отговорите на тези въпроси могат да ви насочат какво да правите с живота си. И това съвсем не означава, че трябва да имате милиони, за да бъдете наистина щастливи. Отговорите, които ще си дадете са, за да ви напомнят за ограниченията, които си поставяте сами. Те ще ви напомнят, че ако просто си стоите и не правите нищо, няма как да бъдете по-щастливи. Поставете си цели, започнете с малки стъпки към осъществяването. Може да отнеме време, малко или повече, но сте започнали промяната.

5 начина да откриете мечтаната работа

Какви са моите цели в живота?

Целите са необходим компонент, без тях няма как да визуализираме бъдещето си и щастието си. Според lifehack.org, животът е комбинация от 6 аспекта – физическо здраве, психическа сила, кариера, взаимоотношения, духовно благосъстояние и богатство. Колко добре се представяте във всяка от тези области и имате ли една поставена цел?Защото не всички хора имат ясна представа за това как да се справят с всеки един аспект от живота си. Анализът е добро начало, който ще ви помогне да разберете по-добре живота си.

Свързани статии

Какво не обичам да правя, какво не харесвам в живота си?

Също много важна част. Има ли нещо, което ви потиска? Може би работата, общуване с хора, които не ви карат да се чувствате добре – приятели, роднини. Какви действие трябва да предприемете, за да се променят усещанията ви?

Колко съм готов/а да дам от себе си, а да постигна целите си?

Промяната към хубаво, успехите, никога не идват без усилия. Това може да означава да излезете от зоната си на комфорт, а дали сте готови на тази стъпка?

Коментирай