Семейство

5 знака, че някой изцежда енергията ви

Изпитвате физически неразположения

08.06.2022г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чувствате ли се изтощени напоследък, особено след като сте се срещнали с ваш приятел, познат, колега, роднина?

В живота си срещаме определени хора, които ни изцеждат емоционално. След като сме прекарали време с тях, имаме нужда да презаредим енергийните си нива. Опитваме се дори по-рядко да се виждаме, защото усещаме по някакъв начин, че те не ни влияят добре. Дори и да не се караме, тези хора влияят негативно на енергията ни.

Кои са знаците, че това е така?

Изпитвате физически неразположения

Тялото винаги ще ви подскаже, ако човекът с когото сте се видели или разговаряли по телефона например е изчерпал вашата положителна енергия. Умора, чести главоболия, мускулно напрежение, сърцебиене, треперещи ръце или разстроен стомах... Тези неразположения може да усетите още докато сте в една компания или след като сте се разделили. Възможно е дори и да усетите промени в настроението, като раздразнителност, апатия.

15 мантри срещу стрес

Прозяване

Когато някой изчерпва енергията ни, ние сме склонни да се чувстваме изтощени както психически, така и физически. Разбира се, усещането за умора може да се дължи на ред причини, като малко консумирани калории, жега, недоспиване и други.

Ако обаче всичко с храненето и здравето ви е наред и се притеснявате, че някой може да източва енергията ви, но не сте сигурни дали изтощението ви е причинено директно от него, обърнете внимание на някои много специфични признаци.

Един от тях е прозяването. Наспали сте се добре, били сте енергични до появата на определения човек. Изведнъж обаче започвате да се прозявате, докато той е край вас и си общувате. Ако това се случи няколко поредни пъти на вашите срещи, със сигурност тази личност изчерпва енергията ви.

5 техники, които колегата манипулатор ползва спрямо вас

Чувствате се тревожни, когато са в близост до вас

Без значение дали хората, които вредят на нашите енергийни нива създават винаги драма или не, присъствието им ви кара да се усещате неспокойни. Дори безобидният разговор може да предизвика във вас дразнение, да искате да оспорвате всяка тяхна дума, защото ви дразнят.

Свързани статии

Отсрещната страна се чувства по-добре

Още един признак, че някой черпи от вашата енергия е това, че подобрява собствената си енергия. Например – виждате се с приятелка, за която подозирате, че може би ви изтощава емоционално. Тя има проблем, който изсипва върху вас, разбира се без да се позаинтересува как върви вашият живот. Минава време от вашата среща и тя ви споделя, че се е успокоила с вас, че се чувства по-добре. Вие обаче от своя страна не се чувствате по този начин.

Забравяте

Когато взаимодействаме с енергиен вампир или токсични хора като цяло, нашият ум не е в състояние да функционира както обикновено. Ако имате усещането, че определена личност влияе отрицателно върху вашата концентрация, то това е предупредителен знак.

Коментирай