Семейство

Защо привличам мъже, които се страхуват от обвързване?

Въпрос от рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

11.10.2022г. / 15 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Постоянно привличам мъже, които се страхуват от по-сериозни крачки. Мисля, че изглеждам „идеална жена“ и те бързо губят интерес към мен. Всичките ми връзки приключват на една година. В момента съм сама, но усещам зверско привличане към определен човек, проблема с него е, че не знам как да се държа, за да бъда интересна. Моля ви за съвет!

Отговор:

Здравейте и благодаря за споделеното! Ситуацията, която описвате, за съжаление, е доста често срещана особено напоследък. От написаното предполагам, че Вие имате желание да „извървите“ тези по-сериозни крачки и ако е така, то най-напред бих препоръчала да помислите върху това според вас какво послание оставяте у мъжете – по какъв начин поведението Ви им показва, че и Вие сте готова за по-сериозни стъпки, тоест те как разбират това. Партньорите, които привличаме са като наши „огледала“ и често отразяват нещо, което ние също проявяваме, дори да е към самите нас или в друга сфера. Попитайте честно и открито себе си „А аз наистина ли съм готова за сериозни отношения с всичко, което идва заедно с това – ангажираност, отговорности, отдаденост и т. н.

Относно това как да се държите, за да бъдете интересна на този мъж, моята препоръка е „естествено“ и „себе си“, колкото и клиширано да звучи. Особено ако сте в образа на „идеална жена“, какво по-хубаво за него?. Само когато сме себе си можем да привлечем подходящия за нас партньор и тогава най-достоверно и ясно ще разберем дали си подхождаме с някого или не.

С искрени пожелания за успех и много любов,
Петя

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonime ( преди 1 година )
Te nee Se strahyvat a ne iskat vzaimotnosjeniya sas bolniby glavata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
1 rate up comment 0 rate down comment
бг смешки ( преди 1 година )
то наплседък май много такива има ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар