3 идеи за домашни кукис

Направете хрупкави бисквитки за цялото семейство

2022-11-30 12:48:00 | Мария Василева

Ако и вие харесвате това хрупкаво удоволствие под формата на бисквитка, предлагаме ви няколко идеи как да си го направите у дома. Тази рецепта е идеална за мързеливите уикенди, когато на децата им се хапва нещо вкусно. Особено подходяща е, ако предпочитате домашните вкуснотии и избягвате пакетирана храна. Но нека не се бавим повече. Ето ги и нашите предложения за домашни кукиси:

Класически американски бисквитки с парченца шоколад

Ще са ви необходими:

  • 1. ч. ч. брашно;
  • 1 ч. ч. захар;
  • 1 яйце;
  • 130 г масло;
  • 1 ч. л. сода бикарбонат;
  • 2 с. л. сметана;
  • 1 пакет ванилена захар;
  • 100 г черен шоколад.

Още по темата

Първата стъпка от приготвянето на бисквитките е да разтопите маслото. Можете да направите това като го оставите да омекне на стайна температура или пък го разтопите на водна баня. Когато е готово, сложете го в купа и добавете към него захарта, яйцето, ванилената захар и течната сметана. Пресейте брашното заедно със содата. Добавете го към маслената смес, като не забравяте да бъркате постоянно. След като тестото е готово, към него добавете шоколада, който предварително е нарязан на ситни парченца. Омесете отново тестото и го оставете в хладилник за около 2 часа, за да стегне. В подходяща тава сложете хартия за печене. След като тестото се охлади, върху него сложете оформените бисквитки. Като форма те трябва да наподобяват малки топчета. Сложете ги на разстояние едно от друго, тъй като при печенето те ще удвоят обема си. Печете за около 15 минути на предварително загрята фурна (на 180 градуса).

Какаови кукиси с бял шоколад

Ще ви трябват:

  • 1 ½ ч. ч. брашно;
  • 1 ч. ч. кафява захар;
  • ¼ ч. ч. какао;
  • 1 яйце;
  • 130 г масло;
  • 1 ч. л. сода бикарбонат;
  • 2 с. л. сметана;
  • 1 пакет ванилена захар;
  • 100 г бял шоколад;
  • 2 с. л. ром.

Разбийте маслото със захарта, докато се образува зърнеста смес. След това изсипете рома и прибавете яйцето. След това добавете ванилената захар. Минете брашното със содата и какаото през сито. Добавете ги към маслената смес. Най-накрая към тестото добавете и ситно нарязания шоколад. Ако усетите, че тестото е прекалено лепкаво, можете да добавите още брашно. Сложете да се охлади за около 2 часа в хладилник. След като е готово, оформете тестото като малки топчета или орехчета и наредете на разстояние едно от друго. След като са готови, печете в предварително загрята фурна за около 15 минути. За улеснение сложете върху тавата хартия за печене. Спазвайте стриктно времето за печене, тъй като бисквитките могат да прегорят много бързо. Ако това се случи, те ще имат леко горчив вкус и ще са много твърди.

Пухкави кукиси с крема сирене

Ще ви трябват:

  • 210 г брашно;
  • 200 г захар;
  • 1 яйце;
  • 115 г масло;
  • 115 г крема сирене;
  • ½ ч. л. бакпулвер;
  • ванилия;
  • ½ ч. л. сол.

Сложете брашното, бакпулвера и солта в купа. В друг съд смесете маслото, крема сиренето и захарта. Разбийте до получаването на пухкава смес. Добавете яйцето и ванилията и разбийте отново. Смесете сместа от брашно с маслената. След като се получи тесто, оставете го в хладилник да се охлади поне за час. Оформете като малки топчета, наредете в тава, покрита с хартия за печене. Печете за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Да ви е сладко!