Семейство

Мъжът до мен не показва достатъчно, че ме харесва

Въпрос от рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

23.01.2023г. / 14 48ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

„Мъжът, с когото имам връзка от 2 месеца ме харесва, но не показва достатъчно, че държи на мен и аз съм му приоритет. Не ми пише пръв никога, не ме търси по телефона. Намекнах му, че нещо в отношението му към мен куца. Отговорът му беше, че ще се отдръпне, ако създава неприятни усещания и емоции в мен, вместо да се замисли какво да промени в себе си… Не знам как да процедирам... Рядко се виждаме и комуникацията ни леко куца.“

Отговор:

„Здравейте и благодаря за въпроса!

До голяма степен това, което споделяте, че прави той, е доста красноречиво и показва ясно каква е неговата нагласа. Първо бих искала да ви поздравя за това, че сте се опитали да покажете какво не ви е окей, но тук бих препоръчала да не губите време, нерви и енергия в намеци, а открито и честно да споделите какво конкретно ви притеснява в комуникацията/връзката – колкото по-ясно, толкова по-добре! Без намеци, а в конкретика.

За съжаление, много е вероятно той към момента да няма интерес да задълбочите отношенията си, което проличава от тук: „Отговорът му беше, че ще се отдръпне, ако създава неприятни усещания и емоции в мен“, това показва, че за него е по-лесно да се отдръпне, отколкото да разреши ситуацията. Така че в този ред на мисли, бих препоръчала един директен, открит разговор в посока как двамата възприемате отношенията си, който би могъл да ви даде повече яснота какво да очаквате от този мъж, за да знаете как да продължите и да си спестите евентуални разочарования или други негативни емоции. Добрата новина е, че нищо не губите, а напротив – само ще спечелите, разбирайки каква е неговата нагласа към вас и как той вижда тези отношения!

Пожелавам успех,
Петя

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Коментирай