Готварство

Маринован лук

13 Сеп 2015 | 11:05 |
Рейтинг:
4 от 3 гласа
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 2 буркана по 500 г
Маринован лук

Продукти:

  • 1 кг арпаджик
  • 80 мл оцет
  • 2 дафинови листа
  • пипер на зърна
  • сол
  • 2 пъпки карамфил
  • 30 г захар

Приготвяне:

Обелете, почистете и измийте лука. В тенджера разбъркайте оцета, захарта, солта, дафинов лист и пъпките карамфил (по желание). Оставете да заври, бланширайте луковите глави за няколко секунди, отцедете и ги сложете в сухи стъклени буркани.

Прецедете оцета и отново го сложете да заври. След това напълнете с него бурканите.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още: