Меню

Патладжан в зехтин

21 август 2021 | 05:35 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг патладжан
500 мл оцет
2 скилидки чесън
зехтин екстра върджин
листа босилек
риган
сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 2 буркана по 500 г

Продукти
Приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете на колелца с дебелина около половин сантиметър. Посолете и ги оставете за 30 минути да се изтече горчивия сок. Сложете оцета в тенджера и след като заври, бланширайте патладжана за 2-3 минути, после го отцедете и сложете на кърпа да се отцеди.

Наредете патладжана в сухи и чисти буркани и добавете по няколко листа босилек, нарязан чесън и щипка риган. Допълнете бурканите със зехтина, оставете течността да слегне и при необходимост добавете още.

Затворете бурканите хубаво и съхранявайте на хладно и тъмно място.

Снимка: Istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай