Готварство

Манатарки в зехтин

25 Сеп 2018 | 05:04 |
Рейтинг:
3 от 4 гласа
Време на приготвяне: 1 час и 30 минути Порции: за три буркана по 200 мл
Манатарки в зехтин

Продукти:

  • 1 кг манатарки
  • 500 мл оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • няколко зърна хвойна
  • 2 пъпки карамфил
  • черен пипер на зърна
  • 20 г сол
  • зехтин екстра върджин

Приготвяне:

Почистете гъбите и ги забършете с кърпа. В тенджера разбъркайте оцета и всички съставки с изключение на манатарките и оставете течността да заври. Докато ври на силен огън, бланширайте гъбите за няколко минути и ги сложете върху кърпа да се отцедят.

Наредете гъбите в сухи буркани и пожелание добавете във всеки по малко от подправките, използвани при варенето. Допълнете със зехтин, оставете течността да слегне и ако е необходимо добавете още. Внимателно поставете капаците и съхранявайте на хладно и сухо място.

Снимка:istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още: