Готварство

Рецепта за кисели краставички (корнишони)

06 Сеп 2018 | 08:38 |
Рейтинг:
4 от 4 гласа
Рецепта за кисели краставички (корнишони)

Продукти:

  • 1 кг корнишони
  • 50 г захар
  • 1 л бял оцет
  • 2 клонки естрагон
  • 1 супена лъжица синапено семе
  • пипер на зърна
  • сол

Приготвяне:

Почистете и измийте корнишоните, поставете в подходящ съд и покрийте изцяло със сол. Нека отлежат за 12 часа. След това разбъркайте оцета със захарта, естрагона и пипера. Бланширайте краставичките за няколко секунди в оцета, отцедете с решетъчна лъжица и ги сложете в бурканите.

Добавете синапеното семе. Кипнете отново сместа с оцета и след това допълнете с нея бурканите. Оставете ги да изстинат и поставете капаците. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още: