Готварство

Мариновани репички

14 Сеп 2016 | 18:06 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 1 буркан от 250 г
Мариновани репички

Продукти:

  • 1 връзка репички
  • 1/2 чаена лъжичка синапено семе
  • 3/4 чаша бял винен оцет
  • 3/4 чаша вода
  • 3 супени лъжици захар
  • 2 чаени лъжички сол
  • 3 скилидки чесън
  • няколко зърна черен пипер

Приготвяне:

Измийте и почистете добре репичките, след което ги нарежете на фини колелца. В тенджера сложете захарта, солта и оцета. Сместа трябва да кипне и захарта да се разтвори. След това сложете репичките в буркани, заедно с чесъна, синапеното семе и черния пипер и ги залейте с топлата смес.

Затворете плътно бурканите. След като се охладят може да ги съхранявате в хладилник за 3-4 седмици. След около 24 часа репичките ще са чудесни за хапване.

Снимка: iStock

Опитайте още: