Готварство

Туршия от моркови

08 Окт 2016 | 11:45 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 3
Туршия от моркови

Продукти:

  • 1 кг моркови, нарязани на кръгчета/кубчета
  • 3 супени лъжици ябълков оцет
  • 1 супена лъжица сол
  • 5-6 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен копър
  • 4-5 зърна бахар
  • 1 щипка захар

Приготвяне:

Измийте, обелете и нарежете морковите. На дъното на 3 средно големи бурканчета сложете по 1-2 скилидки чесън, по малко от копъра (предварително нарязан на едро) и по 1-2 зрънца бахар.

След това напълнете бурканите с нарязаните моркови като ги разпределите по равно. Отделно на котлона в тенджера загрейте оцета, солта, 1 – 1 и ½ литра вода, захар. След като кипне, налейте във всяко бурканче от сместа.

Затворете добре бурканите и варете за около десетина минути за стерилизиране.

Снимка: Youtube

Вижте още: