Готварство

Гръцка салата

27 Сеп 2007 | 19:28 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 240 минути Порции: 3-4
Гръцка салата

Продукти:

  • 2.500 кг патладжан
  • 2 кг пиперки (червени и зелени)
  • 5 броя ябълки
  • 1 ч. ч. олио
  • 1 ч. ч. оцет
  • 1 ч. ч. захар
  • 3 глави чесън
  • сол на вкус

Приготвяне:

Патладжанът се сварява цял, след това се обелва и нарязва на парченца. Пиперът се опича, обелва и нарязва на парченца. Ябълките се обелват, нарязват се на парченца и се пържат в олиото. След това се смесват всички продукти. Пълнят се в бурканчета. Стерилизират се 10-15 минути. 

Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

снимка: Pixabay