Готварство

Конфитюр от смокини с джинджифил

02 Авг 2019 | 06:10 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 1 час Порции: 2 буркана по 250 г
Конфитюр от смокини с джинджифил

Продукти:

  • 1 кг смокини
  • 350 г захар
  • 1 малко парче обелен джинджифил – по желание

Приготвяне:

Обелете смокините и ги разбъркайте със захарта и джинджифила. Варете на тих огън половин час, като бъркате непрекъснато. Когато конфитюрът стане гъст и лепкав, изсипете го в буркани предварително загряти за няколко минути във фурна на 100 градуса.

Затворете плътно капаците и поставете на обратно, за да се образува вакуум. Оставете ги така до пълното им охлаждане.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Опитайте още: