Готварство

Круши в червено вино

23 Окт 2015 | 12:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 минути Порции: 2 буркана по 750 г
Круши в червено вино

Продукти:

  • 1 кг малки и твърди круши
  • 1 л червено вино
  • 350 г кафява захар
  • 1 пръчка канела
  • 2-3 пъпки карамфил

Приготвяне:

Обелете крушите и ги подредете в буркани. Сипете в тенджера виното, захарта, канелата и карамфила и оставете да заври. След това залейте крушите с получения сироп. Поставете капачките на бурканите, увийте ги, за да не се счупят и ги сложете в голяма тенджера с вода.

Нека да врат на тих огън около 20 минути. Оставете бурканите да изстинат в преварената вода и след това проверете дали са плътно затворени.

Снимка: istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Опитайте още: