Готварство

Ябълков сос за сладкиши

07 Юли 2017 | 06:09 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 1
Ябълков сос за сладкиши

Продукти:

  • 500 г ябълки
  • 150 г захар
  • ½ голям пакет масло
  • 2 щипки канела
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 течна ванилия

Приготвяне:

Обелете ябълките и ги нарежете. Отстранете сърцевината. Загрейте маслото в тиган на тих огън и задушете ябълките в него заедно със захарта. По желание може да добавите и малко кафява захар за аромат и гъстота.

Разбърквайте така около 6-7 минути. След това добавете една чаша вода. Оставете я да кипне. Задушете ябълките, докато омекнат напълно. Подправете с канелата, ванилията и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Свалете от огъня. Пасирайте сместа, за да се получи сос или нещо като пюре.

Снимка: pixabay

Вижте още: