5 летни рецепти с тиквички

10 юни 2014 | 17:01 | Илияна Николова
Добави в любими
5 летни рецепти с тиквички

Приготвяне

Въпреки че тиквичките могат да бъдат открити вече целогодишно в големите хранителни вериги, все пак сега е разгарът на техния сезон и е добре да бъдат консумирани в този период.

Сезонът на тиквичките започва през май и продължава до края на август или средата на септември. През лятото са най-крехки, с тънка, мека кожа, която дори можете да не премахвате.

Месото на тиквичката е бледозеленикаво до бяло с деликатен, почти сладък вкус. В средиземноморската кухня тиквичките могат да се консумират и напълно сурови, като добавка към салати, нарязани на дълги ленти или ситни кубчета.

Презрелите тиквички имат горчива жилка, която за да бъде избегната, е добре предварително да бъдат осолени и потопени във вода, подобно на патладжаните.

В духа на лятото ви представяме 5 от най-подходящите за този сезон рецепти с тиквички, от които ще останете предоволни! Опитайте нашите предложения!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай