Солена торта с авокадо и крема сирене от Камелия Воче

30 юни 2018 | 08:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
За основата:
200 г гризини
125 г масло
5 стръка пресен естрагон
За крема:
4 листа желатин
250 мл течна сметана
1 авокадо
сокът на 1 лайм
300г крема сирене
8 чери доматчета
За украса:
125 г ядки макадамия
200 г крема сирене
50 мл течна сметана
2 стръка пресен естрагон
3 чери доматчета
1 парче авокадо
4 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Накисваме във вода желатина за 15 минути. Смиламе в блендер гризините и ги пресипваме  в купа. Към тях добавяме нарязаните на ситно естрагон и разтопено масло. Разбъркваме добре. Изсипваме сместа във форма за торта с подвижно дъно.

От вътрешната страна на ринга, поставяме лента твърд целофан за кухненски цели. Запичаме ядките макадамия в тиган или на фурна за около 12 минути, до златист цвят. В блендер смиламе обеленото авокадо и крема сиренето. Добавяме сока от лайма и разбъркваме.

Затопляме желатина с малко вода и щом той се разтопи, го добавяме към авокадото и крема сиренето. Разбъркваме и добавяме предварително разбитата сметана. Отново разбъркваме и прехвърляме крема в пош с голям гладък накрайник.

Шприцоваме половината крем върху основата. По стените нареждаме половинки чери доматки, на по 3-4 см разстояние едно от друго. След това шприцоваме останалата част от крема. Охлаждаме тортата за 2-3 часа.

За украса разбиваме сметаната и крема сиренето. Овкусяваме със сол и черен пипер. Прехвърляме сместа  в пош с назъбен накрайник. Изваждаме охладената торта от формата или ринга и шприцоваме големи рози по повърхността й. Поставяме по една ядка във всяка, а по средата - нарязани на дребно авокадо и доматчета.

Рецептата и снимките са предоставени от Камелия Воче -  "В кухнята с Камелия Воче 2".

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай