Готварство

Пилешки бутчета по рецепта на Гордън Рамзи

04 Сеп 2019 | 11:40 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 2 часа Порции: 4
Пилешки бутчета по рецепта на Гордън Рамзи

Продукти:

  • 4 големи пилешки бутчета
  • бучка масло
  • 2 супени лъжици сос Уорчестър
  • За маринатата:
  • 1-2 люти чушки
  • 3 скилидки чесън
  • половин чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка индийско орехче
  • прясно смлян черен пипер
  • малко сол
  • 5-6 стръка мащерка
  • зехтин

Приготвяне:

Смелете всички съставки в кухненски робот, а след това намажете добре пилешките бутчета. Оставете ги да престоят с маринатата, около час. След това в тиган загрейте малко масло и запържете леко бутчетата заедно със соса Уорчестър (около 10 минути).

Сложете ги в тавичка отново с малко масло и покрийте с фолио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Накрая премахнете фолиото и запечете до образуването на коричка. Сервирайте с гарнитура от ориз или по ваш избор.

Снимка: istock

Вижта още: Най-добрите рецепти от топ готвачи