Меню

Пълнена патица с ябълки, целина и лук

10 декември 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяла патица
1 чаена лъжичка подправка за пилешко
½ супена лъжица масло
3 супени лъжици кромид лук, нарязан
5 стръка целина, нарязани
3 чаши ябълки, обелени и нарязани
3 чаши трохи от царевичен хляб
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко.

Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите.

Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена.

Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай