Готварство

Кисело зеле с боб и бекон

27 Дек 2019 | 07:14 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 4
Кисело зеле с боб и бекон

Продукти:

  • 600 г зрял боб
  • 3 глави лук
  • 6 супени лъжици олио
  • 300 г пушен бекон
  • ½ кисела зелка
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер

Приготвяне:

Сварете боба с две от главите лук, ситно нарязани. Към тях добавете 3 супени лъжици олио и разбъркайте. В друг дълбок съд сварете ситно нарязаната зелка. Овкусете я с черен, червен пипер и дафинов лист. Отцедете зелето и го запържете леко с останалите 3 супени лъжици олио и останалия ситно нарязан лук. Към тях добавете и бекона, нарязан на едри парчета. Отцедете боба и го добавете към зелето. Разбъркайте и оставете да се готви така около десетина минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още: