Канелени рула с кафява захар
20 Ное 2018 | 09:47 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10
Продукти:
- 1 кубче мая
- ¼ чаша топла вода
- 1 и ½ чаша пълномаслено мляко
- ½ чаша олио
- 4 и ½ чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- ½ чаена лъжичка сода за хляб
- ½ чаша масло, разтопено
- 1 и ¼ чаши кафява захар
- 1 и ½ чаени лъжички канела
Приготвяне:
В голяма купа размийте маята в топлата вода. Оставете я за 10 минути да стане кремообразна. Загрейте млякото в малък тиган или касерола, докато се стопли. Добавете млякото и олиото към маята. Разбъркайте добре.
Смесете брашното, солта, содата заедно. Може да ги пресеете. Бавно смесете сухите и течните съставки и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Омесете го с ръце. Оставете да почине и да втаса 20 минути.
В малка купа смесете кафявата захар, канелата и разтопеното масло.
Разточете тестото. Намажете го с канелената смес. След това го нарежете на отделни рула с дебелина около 3 сантиметра. Подредете рулата в намазнена тавичка за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна.
Снимка: Maxpixel
Вижте още: