Готварство

Канелени рула с кафява захар

20 Ное 2018 | 09:47 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10
Канелени рула с кафява захар

Продукти:

  • 1 кубче мая
  • ¼ чаша топла вода
  • 1 и ½ чаша пълномаслено мляко
  • ½ чаша олио
  • 4 и ½ чаши брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ½ чаена лъжичка сода за хляб
  • ½ чаша масло, разтопено
  • 1 и ¼ чаши кафява захар
  • 1 и ½ чаени лъжички канела

Приготвяне:

В голяма купа размийте маята в топлата вода. Оставете я за 10 минути да стане кремообразна. Загрейте млякото в малък тиган или касерола, докато се стопли. Добавете млякото и олиото към маята. Разбъркайте добре.

Смесете брашното, солта, содата заедно. Може да ги пресеете. Бавно смесете сухите и течните съставки и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Омесете го с ръце. Оставете да почине и да втаса 20 минути.

В малка купа смесете кафявата захар, канелата и разтопеното масло.

Разточете тестото. Намажете го с канелената смес. След това го нарежете на отделни рула с дебелина около 3 сантиметра. Подредете рулата в намазнена тавичка за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: Maxpixel

Вижте още: