Печено пиле с мащерка и масло
17 Дек 2018 | 10:51 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10
Продукти:
- 2 цели пилета
- 2 лимона
- 2 глави кромид лук, нарязани
- 4 глави лук шалот, нарязан
- 8 скилидки чесън, необелени
- 3 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- ½ чаша масло, размекнато
- 8 щипки мащерка
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете тавичка за печене.
Продупчете лимоните няколко пъти с вилица. Поставете по един във всяко пиле. Поставете пилетата в центъра на тавата едно до друго. Обградете ги с нарязания лук. Разпръснете чесъна наоколо както си е цял. Намажете със зехтин. Овкусете със сол и пипер. Накрая поръсете с мащерката, така че да покрие навсякъде по месото.
Печете за 20 минути в загрятата фурна. Увеличете температурата на 220 градуса и печете за още 30 минути. След като пилетата добият златен загар, намалете температурата, намажете с маслото отгоре и печете за още 15 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: