Готварство

Печено пиле с мащерка и масло

17 Дек 2018 | 10:51 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10
Печено пиле с мащерка и масло

Продукти:

  • 2 цели пилета
  • 2 лимона
  • 2 глави кромид лук, нарязани
  • 4 глави лук шалот, нарязан
  • 8 скилидки чесън, необелени
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • ½ чаша масло, размекнато
  • 8 щипки мащерка

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете тавичка за печене.

Продупчете лимоните няколко пъти с вилица. Поставете по един във всяко пиле. Поставете пилетата в центъра на тавата едно до друго. Обградете ги с нарязания лук. Разпръснете чесъна наоколо както си е цял. Намажете със зехтин. Овкусете със сол и пипер. Накрая поръсете с мащерката, така че да покрие навсякъде по месото.

Печете за 20 минути в загрятата фурна. Увеличете температурата на 220 градуса и печете за още 30 минути. След като пилетата добият златен загар, намалете температурата, намажете с маслото отгоре и печете за още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: