Меню

Мариновано агнешко с розмарин

30 април 2013 | 09:10 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г агнешко филе
За маринатата: 
50 мл соев сос Kikkoman 
лимонова кора и сок от 1/2 лимон 
шепа прясно нарязани листа от розмарин 
1 ситно нарязана глава лук 
25 мл зехтин
За салатата: 
1 маруля 
50 г пармезан 
1 хляб чабата, нарязан и препечен 
връзка рукола

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/18624-marinovano-agneshko-s-rozmarin/
50 мин.

Продукти
Приготвяне

Плановете, свързани с пътуване, срещи с близки и приятели, релакс и спокойствие, са безброй покрай празниците. А с предстоящия Великден и хубавото време навън сме сигурни, че тези планове са още по-свежи и различни отпреди.

И докато обмисляте как да разпределите времето си с роднините и близките, помислихте ли какво ще сложите тази година на великденската трапеза? Освен задължителните яйца и козунак, предполагаме, че имате идеи и за приготвянето на ястие с агнешко.

Затова ви предлагаме едно различно и в същото време изключително апетитно ястие.

Тайната на тази рецепта е в ... соевия сос. Тази невероятна подправка от Азия някак си погрешно се възприема като добавка само и единствено за суши. Истината е, че соевият сос има универсално приложение – като марината (както ще се убедите в рецептата тук), като дресинг за салата, дори вместо сол към супи и десерти. Важно е да знаете, че за японците „соев сос“ е нещо, което се прави само от 4 основни съставки – соя, вода, пшеница и сол. Всичко друго, съдържащо нещо различно от тези 4 продукта, те наричат просто „сос“. Друг важен момент е, че японският соев сос се добива чрез естествена ферментация на въпросните 4 елемента (за период от цели 6 месеца при това!), което гарантира натуралния му произход, дълбокия аромат и невероятните му вкусови качества.

Най-продаваният естествено ферментирал соев сос в света е Kikkoman*. С него е и днешното ни кулинарно предложение за Великден.

Поставяте агнешкото месо в плитка чиния. След като комбинирате всички съставки за маринатата, получената течност изсипвате върху агнешкото. Месото се оставя да се маринова най-малко за 30 минути.

След като се маринова, изваждате агнешкото и го отцеждате. Поставяте го върху предварително загрята скара, и го оставяте да се пече от всяка страна между 3 и 6 минути, в зависимост от дебелината на месото, както и от вашия личен вкус. Преди да го нарежете оставяте агнешкото да се изстуди. Докато го чакате, може да накъсате марулята и да добавите пармезана и препечената чабата. Нарязвате агнешкото и го поставяте върху основата от салата, като отгоре поръсвате с нарязаната рукола.

А ако все пак сте решили да разнообразите великденското меню с някакви по-екзотични ястия, вижте нашите предложения на: www.oishii-cuisine.com.

* Продуктите на Kikkoman не съдържат генетично модифицирани организми.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай