Готварство

Агнешко руло със спанак за Великден

10 Апр 2017 | 10:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 240 минути Порции: 6
Агнешко руло със спанак за Великден

Продукти:

  • 1 агнешко бутче или 1 кг агнешко филе
  • 1 чаша спанак
  • 2 глави лук
  • 5 супени лъжици дижонска горчица
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка розмарин
  • 2 щипки сол
  • 2 връзки магданоз
  • 2 щипки сух джоджен
  • 1 едро кубче масло
  • 3 супени лъжици галета

Приготвяне:

Обезкостете бутчето и начукайте месото, за да стане по-тънко. Ако имате филе ще ви е по-лесно. Намажете месото с горчицата и поръсете с подправки, за да попие ароматите. Оставете в хладилника за през нощта или за няколко часа.

За плънката:

Нарежете магданоза, спанака и лука. Запържете ги в разтопеното масло заедно с галетата като разбърквате непрекъснато. Добавете и джоджена.

Разпределете плънката върху месото и го намотайте на руло. Завържете със здрав конец. Поставете агнешкото руло в намазнена тава за печене, след което намажете и месото с масло, за да хване коричка.

В тавата добавете малко вода, за да се изпече месото по-крехко и равномерно. Покрийте с фолио и печете на слаба фурна за около 3-4 часа (на 150 градуса). Малко преди да е готово свалете фолиото, за да хване коричка. Сервирайте с гарнитура картофи или салата.

Снимка: iStock

Опитайте още: