Меню

Английски миникозунаци

1 април 2018 | 06:00 | Михаела Лазарова
4 от 7 гласа
Добави в любими
1 чаша прясно мляко (250 мл)
1 пакетче суха мая
3/4 чаша захар
4 и 1/4 чаша брашно
1/2 чаша тъмни стафиди
други сушени плодове по ваш избор или шоколадови парченца
щипка сол
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
5 супени лъжици масло
2 големи яйца
1 яйчен жълтък
пудра захар
ванилия
180 мин.

  • Порции: 12-15

Продукти
Приготвяне

Затоплете леко чашата мляко, изсипете я в дълбока купа и прибавете към нея маята и 1 чаена лъжичка захар. Внимателно разбъркайте, докато съставките се разтворят. Отделно комбинирайте брашното заедно с останалата захар, сушените плодове (начупения шоколад), солта и разбъркайте.

Прибавете маслото, 2 яйца и разтворената мая към сухите съставки. Трябва да се получи меко тесто, което се меси 10 минути на ръка. Оформете го на топка и поставете в купа предварително намазана с малко масло. Покрийте с чиста и суха кърпа, оставете на топло за около 1 час, за да удвои обема си.

След като тестото втаса, отново го премесете леко, разделете го на 12 равни части и оформете топчета. Сложете ги в тава върху хартия за печене на разстояние едно от друго. Отново покрийте с кърпа и оставете да удвоят обема си.

Загрейте фурната на 180 градуса. В купичка комбинирайте яйчения жълтък с малко вода. Намажете козуначетата със сместа и печете до златисто-кафяво. Когато са готови, ги оставете леко да се охладят.

За да направите кръстовете, смесете малко количество прясно мляко с пудра захар и ванилия, докато се получи нещо като кашичка. С помощта на лъжичка поставете върху всеки козунак от сместа, така че да се получат вертикални и хоризонтални линии.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Гунчо ( преди 5 години )
само, че хот крос бънс не са козунаци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар