Готварство

Агнешко с много зеленчуци и медена заливка

05 Апр 2018 | 07:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 8
Агнешко с много зеленчуци и медена заливка

Продукти:

  • 1 кг агнешко
  • 500 г картофи
  • 3 моркова
  • 3 зелени чушки
  • 3 червени чушки
  • 1 глава лук
  • 3 стръка пресен лук
  • 300 г белени домати от консерва
  • сол
  • розмарин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио
  • 5 супени лъжици мед
  • 1 чаша сухо бяло вино

Приготвяне:

Загрейте мазнина в дълбок тиган. Запържете агнешкото в него, както е цяло. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Добавете още малко мазнина и в нея запържете зеленчуците (без доматите) за кратко като предварително сте ги нарязали на желаната от вас големина.

Преместете месото в тава за печене. Около него разпределете зеленчуците като добавите и доматите. Овкусете месото и зеленчуците с подправките. Залейте с виното и малко вода, в която сте разтворили меда. Облейте месото със сместа. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса за 2-3 часа. Малко преди да е готово, свалете фолиото, за да добие загар.

Снимка: iStock

Вижте още: