Готварство

Великденски фаршировани яйца

19 Апр 2019 | 06:10 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 12
Великденски фаршировани яйца

Продукти:

  • 12 яйца
  • ¼ чаша от любимия ви готов салатен дресинг
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют чили сос
  • ¼ чаена лъжица дижонска горчица
  • 1 червена боя за яйца
  • 1-2 стръка див лук за поръсване

Приготвяне:

Сварете яйцата, като ги поставите в студена вода, изчакате да заврат на котлона на средна към слаба температура. След като водата кипне, намалете още котлона и ги оставете да поврат малко повече от стандартното, за да станат по-твърдо сварени.

Залейте ги със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете ги да се охладят добре. Обелете ги. Разтворете боята за яйца и много внимателно и много бързо потопете всяко от тях в нея за 2-3 секунди, колкото да се оцвети белтъкът. Отцедете върху кухненска хартия.

Внимателно разрежете яйцата по дължина. Извадете жълтъците. Намачкайте ги в купа и към тях добавете всички останали съставки без пресния див лук. Разбъркайте и намачкайте, докато се получи сравнително хомогенна смес. Напълнете белтъците със сместа. Поръсете със ситно нарязания лук.

Снимка: iStock

Вижте още: