Готварство

Печени агнешки котлети с подправки

18 Апр 2019 | 06:24 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 5
Печени агнешки котлети с подправки

Продукти:

  • ½ чаша галета
  • 2 супени лъжици пресован чесън
  • 2 супени лъжици розмарин
  • 2 чаени лъжици сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 10 броя агнешки котлети с кост
  • 1 супена лъжица дижонска горчица

Приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. Преместете скарата на фурната на средна позиция, така че да я приближите до реотаните. Овкусете котлетите със сол и пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на висока температура. Запечатайте в нея котлетите за 1-2 минути от всяка страна.

Намажете с горчицата. Оваляйте добре в подправките и галетата, докато сместа полепне добре. Подредете в тава за печене. Увийте с фолио кокалчетата, за да не се овъглят.

Печете котлетите в загрятата фурна за около 15 минути в зависимост от това колко изпечено искате да е месото.

Снимка: iStock

Опитайте още: