Печено агнешко с доматен сос
25 Апр 2019 | 08:36 | Илияна Николова Време на приготвяне: 180 мин Порции: 6
Продукти:
- 1 кг агнешко месо без кост
- 3 супени лъжици олио
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка пресен джоджен
- 150-200 г доматено пюре
- сол
- черен пипер
- 3 люти чушки (по желание)
Приготвяне:
Втрийте добре мазнината и подправките в агнешкото. Печете под фолио за около 2 часа на 160 градуса, като долеете малко вода в тавата.
В образувалия се мазен сос от печенето на месото в тавата прибавете доматеното пюре, нарязаните на ситно лук, джоджен и чушки (по желание). Може да добавите още малко сол на вкус.
Покрийте под фолиото за още 50-60 минути, усилете фурната на 200 градуса и печете. Накрая махнете фолиото и печете до златиста коричка.
Снимка: iStock
Опитайте още: