Готварство

Печено агнешко с доматен сос

25 Апр 2019 | 08:36 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 мин Порции: 6
Печено агнешко с доматен сос

Продукти:

  • 1 кг агнешко месо без кост
  • 3 супени лъжици олио
  • 2 връзки пресен лук
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 150-200 г доматено пюре
  • сол
  • черен пипер
  • 3 люти чушки (по желание)

Приготвяне:

Втрийте добре мазнината и подправките в агнешкото. Печете под фолио за около 2 часа на 160 градуса, като долеете малко вода в тавата.

В образувалия се мазен сос от печенето на месото в тавата прибавете доматеното пюре, нарязаните на ситно лук, джоджен и чушки (по желание). Може да добавите още малко сол на вкус.

Покрийте под фолиото за още 50-60 минути, усилете фурната на 200 градуса и печете. Накрая махнете фолиото и печете до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: