Готварство

Агнешко с гъби и булгур

28 Апр 2016 | 17:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 3-4
Агнешко с гъби и булгур

Продукти:

  • 2 кг агнешко месо
  • 400 г булгур
  • 600 г пресни гъби
  • 4 връзки лук
  • 10 скилидки чесън
  • около 1,5 л зеленчуков бульон
  • сол, черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • супена лъжица доматено пюре

Приготвяне:

Месото се нарязва на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Задушава се в масло заедно с нарязаните лук, чесън и гъби. Когато месото се запържи от всички страни и зеленчуците се задушат, добавете булгура (предварително изплакнат с вода) и бульон, колкото да покрие съставките.

Гответе на тих огън. Когато булгурът е почти готов, може да овкусите със сол, доматеното пюре, червен и черен пипер и джоджен. Сложете ястието в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на месото.

Снимка: iStock

Вижте още: