Готварство

Агнешко с мед и горчица

04 Май 2016 | 15:03 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 300 минути Порции: 10
Агнешко с мед и горчица

Продукти:

  • агнешко бутче 2,500 кг
  • сол
  • 100 мл вода
  • 100 мл бяло вино
  • 125 г масло
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • За маринатата:
  • 70 мл горчица
  • 70 г мед

Приготвяне:

Месото се осолява и намазва с маринатата. След това се слага да престои в хладилник за два часа. Когато се маринова, сложете го в тавичка върху лозови пръчки (ако нямате такива може вишневи, а може и без пръчки) и го залейте с разтопеното масло, в което сте сложили и червения пипер.

Добавете виното, водата, увийте тавата с алуминиево готварско фолио и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа или докато месото се сготви напълно.

Сервирайте с гарнитура от пресни картофки с копър и чесън или друга по ваше желание.

Снимка: iStock

Рецептата е предоставена от нашата читателка Йонка Кременска.

Вижте още: